Thursday, December 9, 2010

MENGHARAPKAN SENYUM DIKEMUDIANNYA...

Begitu pantas masa berlalu, begitu juga jajahan minda mengisi memori. Mungkin 5 tahun suatu jangka masa panjang didengari bagi yang baru bermula, tidak pada yang hampir mengakhirinya. Begitulah adatnya manusia, tiada rasa hampirnya mati jika umur masih belum lagi beruban.

“Tiap-tiap yang berjiwa akan merasakan mati. Kemudian hanyalah kepada Kami kamu dikembalikan.” (QS. 29:57)

Masih lagi segar kenangan diawal perjalanan 5 tahun, melihat pada perjalanan diri yang masih lagi bertatih menimba pengalaman. Cuba untuk belajar dan mencuba pelbagai pengalaman. Sehingga kini, pengalaman-pengalaman itu sentiasa memberi rasa senyum dalam diri. Setiap kali mengimbau kembali.

Alhamdullilah diusia ini, masih lagi diberi kesempatan bersama rakan-rakan merasa pengalaman itu kesekiankalinya. Dan kuharapkan, rasa ini tegar menguja semangat berbakti pada yang memerlukan. Program berkhatan anjuran rakan-rakan junior dan kerjasama bersama Jabatan ORL, USM member jajahan minda ke Perkampungan Pulau Beluru.Musim tengkujuh bawakan angin Laut China Selatan bukanlah pembeku semangat dalam meredah perairan yang sedikit bergelora dari biasanya. Gelora yang bagai menggamit ramah hati keterujaan peserta-peserta. Dalam terus mengecapi rasa yang bakal memberi senyum dikemudiannya…

2 comments:

KaCaNg87 said...

nt bleh sunat ke bdk2 kg.baru plok pozi..hehe

Al Madudi said...

insyaAllah...tp still kene ad yang superior lg stakat ni...still amteour..hehe